Taktvätt

Hej Sören här!

 

Många tak behöver inte bytas bara för att de har tappat färgen och blivit bleka med tiden. I de flesta fallen så är pannorna hela och fina trots sitt utseende.

 

Efter en tvätt och med ett nytt ytskikt så har man renoverat sitt tak till en låg kostnad i jämförelse med att lägga ett nytt.

 

Faktum är att ett renoverat tak troligen håller längre än ett nytt!

 

-Varför! Jo när vi sprutmålar taket så lägger vi på mer färg än tillverkaren av pannor gör. Först, lägger vi på en grund, där vi blandar med 1-2 delar färg. Sen, lägger vi på ytterligare 1 lager med bara färg.

 

Färgen är tillverkad av ett bolag som har gjort över 100.000 tak i över 30 år.

 

Fakta om färgen: Modotex färgsystem är speciellt avsett för ytbehandling av takmaterial av betong och eternit. Ett rätt utfört arbete ger vatten- och smutsavvisande yta med vacker lyster. Dessutom en djupverkande impregnering.

 

Modotex färgsystem ökar takets livslängd, förhindrar mossbildning samt binder det sandmaterial som kan förekomma på ytan på betongpannor.

 

Vi besiktigar taket, lyfter på pannorna och kollar på papp och läkt. Utifrån besiktningen så säger vi om det bör bytas eller kan renoveras.

 

Det är viktigt att mossan på taket hålls efter för att inte takpannorna ska gå sönder då is och kyla kan spräcka pannorna.

 

En anledning till att så sker är att mossans fina rottrådar äter sig in och fast i porerna i pannan och när kölden kommer så kan dessa spricka. Är det mycket mossa på taket så finns det även en risk att vattnet rinner bakom pannorna och gör så att träläkten ruttnar samt att pappen läcker igenom vatten som förstör underlaget samt kan börjar mögla.

 

Möglet i sig är inte bra att andas in och doften kan hamna i hela huset.

 

Då man inte kollar på vindsvåningen allt för ofta så kan skadorna snabbt bli till en stor kostnad.

 

Taktvätten sker med högtryckstvätt med hetvatten. Vi använder oss av en taksläde som vi drar upp och ner på taket. Efter det så går vi över taket manuellt med strålrör och tar bort de ev, rester av mossa och lav som finns kvar. Sen får taket torka ngr dagar före vi lägger på ett nytt fin ytskikt.

mobil: 070-887-56 05